Klasse
1C Tsjekkisk pilsner
Brygget
2. desember 2012
Flasket
3. februar 2013
Alkoholstyrke
4,5%
Farve (EBC)
7
OG/FG
1042 / 1011
Bitterhet (IBU)
38,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,5l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

4000g Heidelberg (Bestmaltz)
600g Vienna (Bestmaltz)
300g Caramel Pils (Bestmaltz)
300g Acidulated Malt (Bestmaltz)

Humle og krydder

60 min 10g Warrior pellets 17%, 30g Saaz pellets 4%
15 min 30g Saaz pellets 4%
3 min 40g Saaz pellets 4%
Kokt i 100 min totalt

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

55 grader 30 min, 67 grader 60 min, 75 grader 15 min
Kontinuerlig skylling ved 75 grader i 1 time
35l til kok.

Gjærtype

Saflager w-34

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

10,5 grader i 16 dager, hevet til 16 grader i 3 dager.
Stukket om og lagret i gjæringsbøtte 6 uker ved 2 grader.
Tilsatt en pakke samme type gjær og 6g/l sukker ved flasking.
Karbonering 2 uker ved 20 grader. Deretter 6 uker lagring ved 4 grader.

Kommentarer


[BBcode]