4.25 kg. Pale malt
3.57 kg. Munich malt
112 g. Special B
14g Northern Brewer 10.2% 60 min.
14g Northern Brewer 10.2% 30 min.
Korianderfrø ferdig knust 25 g siste 5 minutter.
Søt appelsinskall 25 g siste 5 minutter
Mesk:
CaSO4: 2.1g
CaCI2: 4.2g
NaHCO3: 2.1g
Skyllevann:
CaSO4: 1.5g
CaCI2: 3g
0,5 Protafloc pille, før 15 min kokeslutt
1 Servomyces 15 min før kokeslutt
mesket på 63° i 30 minutter.
64° i 30 minutter
67° i 30 minutter
utmesk på 72° i 15 minutter
1x WLP 510 Bastogne
3,4l gjærstarter
Gjæret 4 dager på 17 grader og hevet opp til 22 frem til flaskedato
Ølet ble først karbonert naturlig, men manglet kullsyre, derfor ble ølet tvangskarbonert på fat i 5 dager på 1bar og 2 dager 1.5bar på ca. 5 grader