Klasse
13B Krydret øl (basistype 11A Belgisk dubbel/Bruin)
Ekstra ingredienser
25g knust koriander, 25g søt appelsinskall
Brygget
16. januar 2016
Flasket
2. februar 2016
Alkoholstyrke
7,1%
Farve (EBC)
32,6
OG/FG
1,070 / 1016
Bitterhet (IBU)
24,2 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
31,5l
Mengde ferdig øl
23,5l
Gjærbare ingredienser

4.25 kg. Pale malt
3.57 kg. Munich malt
112 g. Special B

Humle og krydder

14g Northern Brewer 10.2% 60 min.
14g Northern Brewer 10.2% 30 min.

Korianderfrø ferdig knust 25 g siste 5 minutter.
Søt appelsinskall 25 g siste 5 minutter

Andre ingredienser

Mesk:
CaSO4: 2.1g
CaCI2: 4.2g
NaHCO3: 2.1g

Skyllevann:
CaSO4: 1.5g
CaCI2: 3g

0,5 Protafloc pille, før 15 min kokeslutt
1 Servomyces 15 min før kokeslutt

Meskeinformasjon

mesket på 63° i 30 minutter.
64° i 30 minutter
67° i 30 minutter
utmesk på 72° i 15 minutter

Gjærtype

1x WLP 510 Bastogne

Gjærmengde

3,4l gjærstarter

Informasjon om gjæring

Gjæret 4 dager på 17 grader og hevet opp til 22 frem til flaskedato

Kommentarer

Ølet ble først karbonert naturlig, men manglet kullsyre, derfor ble ølet tvangskarbonert på fat i 5 dager på 1bar og 2 dager 1.5bar på ca. 5 grader


[BBcode]