Klasse
5C Engelsk dark mild
Brygget
2. februar 2016
Flasket
15. februar 2016
Alkoholstyrke
3,0%
Farve (EBC)
35
OG/FG
1034 / 1010
Bitterhet (IBU)
20,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

3,0 kg Warminster Maris Otter
0,2 kg Muntons Crystal (150 EBC)
0,2 kg Muntons Dark Crystal (400 EBC)
0,2 kg Warminster Amber Malt (60 EBC)
0,1 kg Warminster Pale Chocolate Malt (490 EBC)
0,05 Weyermann Acidulated
0,03 Muntons Black Malt (1250 EBC)

Humle og krydder

30,0 g East Kent Goldings (5,7%) - 60 min.

Andre ingredienser

15 liter meskevann tilsatt:
6,8 g kalsiumklorid (flytende, 33%)
1,5 g gips
3,0 g natron
1,5 g kalk

19 liter "skyllevann" (no-sparge) tilsatt:
8,6 g kalsiumklorid (flytende, 33%)
1,9 g gips

Tilsatt 15 min. før kokeslutt:
5,0 g klarurt
0,5 ts White Labs WLN1000 gjærnæring

Meskeinformasjon

No-sparge, starter med 15 liter vann:
64,0 C i 20 min.
Oppvarming til 70,0 C over 15 min.
70,0 C i 20 min.
Oppvarming til 77,0 C over 10 min.
Tilsetter "skyllevann" (77,0 C) til meskekaret er fullt (14 av 19 liter fikk plass).
77,0 C i 5 min.
Siler ut vørter til kokekaret over ca. 30 min. samtidig som resten av "skyllevannet" (5 liter) tilsettes gradvis.

Gjærtype

WLP002

Gjærmengde

ca. 175 mrd. celler

Informasjon om gjæring

Pitcher 53 g. tykk slurry høstet samme dag.

Starter gjæringen på 18 C, og lar temperaturen øke gradvis til 19 C over 2 døgn.
Holdes på 19 C i 8 døgn.
Rampes ned til 4 C over to døgn.

Gjæringen i all hovedsak ferdig etter tre døgn, men lot ølet stå på gjæren i 12 dager likevel.

Kommentarer


[BBcode]