Klasse
3B Bock
Brygget
23. februar 2017
Flasket
15. mars 2017
Alkoholstyrke
7,0%
Farve (EBC)
40
OG/FG
1068 / 1014
Bitterhet (IBU)
25,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
100,0l
Mengde ferdig øl
86,0l
Gjærbare ingredienser

13,5 kg pilsnermalt
6,5 kg munchenermalt
1,5 kg aroma
1,5 kg cara 120
0,8 kg sjokolademalt

Humle og krydder

55 gr. Hallertau 15,4% 90 min.
100 gr. Saaz 3,4% 10 min

Andre ingredienser

1/2 dl kalsiumklorid
1 tabl. Whirlfloc
25 dråper Clarence

Meskeinformasjon

Direkte innmesking 68grader.
55-60 liter vann til innmesking.
Forsukringstid 60 min.

Gjærtype

Lagergjær

Gjærmengde

Ca 1,5 liter

Informasjon om gjæring

9 grader i 18 dager, ca 20 grader i 2 dager.
Ettergjæring på flaske i 9 dager. Brukt 320 gr brunt sukker kokt opp i 1 liter vann.

Kommentarer

Brukt lagergjær fra Arendals Bryggeri


[BBcode]