Klasse
13B Krydret øl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser
Kakao nibs, Vanilla bourbon pulver.Knuste enebær, hvit candy sukker
Brygget
9. september 2017
Flasket
24. september 2017
Alkoholstyrke
6,5%
Farve (EBC)
25
OG/FG
64 / 15
Bitterhet (IBU)
36,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
48,0l
Mengde ferdig øl
56,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner malt, Krystal malt, Sjokolade malt, Munich malt, cara blond. candy sukker.

Humle og krydder

Styrian Golding.
Enebær.

Andre ingredienser

Vanilla bourbon pulver.
Kakao nibs.

Meskeinformasjon

68 grader i en time.
utmesk til 78 grader.

Gjærtype

Bohemian Lager M84

Gjærmengde

4 poser, rehydreret

Informasjon om gjæring

Gjærings tempratur på 15-17 grader

Kommentarer

3 gangen jeg lager dette juleølet, og prøvd og forbedre ølet etter min smak. Slik jeg liker juleølet.


[BBcode]