Klasse
9E Imperial stout
Brygget
6. april 2014
Flasket
18. mai 2014
Alkoholstyrke
12,1%
Farve (EBC)
146
OG/FG
1121 / 1029
Bitterhet (IBU)
110,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
11,0l
Mengde ferdig øl
11,0l
Gjærbare ingredienser

3700 g pale malt
500 g hvetemalt
500 g havregryn
290 g amber malt
480 g dark crystal
280 g chocolate malt
260 g roasted barley

750 g mørk sirup

Humle og krydder

20 g Magnum 14.6% 90 min
30 g Goldings 6.4% 15 min
35 g Goldings 6.4% 5 min

Andre ingredienser

1.5 ts kalk, 0.5 ts natron, 0.5 kork kalsiumkloridløsning.
Irish moss, gjærnæring.

Meskeinformasjon

Innmesk 63 grader, 40 min 63 grader, 40 min 68 grader, 10 min 72 grader, 10 min 77 grader.
Mørke maltsorter tilsatt mot slutten av meskingen. No sparge.

Gjærtype

WY1318

Gjærmengde

Slurry

Informasjon om gjæring

Kjølt ned til 18 grader, kjølig romtemperatur.
Tilsatte 750 g mørk sirup etter stormgjæring avtok.

Kommentarer


[BBcode]