Klasse
13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Brygget
20. november 2011
Flasket
4. januar 2012
Alkoholstyrke
8,0%
Farve (EBC)
114
OG/FG
1080 / 1019
Bitterhet (IBU)
69,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

4000 g Maris Otter
500 g Dark Crystal
250 g Chocolate malt
250 g Black malt
150 g Roasted Barley
420 g Røstet havregryn
100 g Carafa Special

Mot slutten av kok:
1000 g DME

Etter primærgjæring:
400 g mørk sirup

Humle og krydder

25 g Magnum 15 %, 60 min
35 g EKG 4.5 %, 15 min
40 g EKG 4.5 %, 5 min

Andre ingredienser

Vannjustert, irish moss, gjærnæring

Meskeinformasjon

70 min 65 grader

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

Slurry fra tidligere brygg

Informasjon om gjæring

2 uker i romtemperatur, ca. 20 grader, mørk sirup tilsatt etter første uke.
3 uker med 15g/4L eikechips trukket i Bourbon.

Kommentarer

Havregryn røstet i ovnen 30 min på 190 grader 1 uke før brygging.

Batchen ble delt i 5, og forskjellige tilsetninger ble gjort. Innsendt del er den med bourbon-eik.


[BBcode]