Klasse
12C Flamsk rød
Brygget
11. oktober 2016
Flasket
27. oktober 2017
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
51
OG/FG
1054 / 1008
Bitterhet (IBU)
17,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
55,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 3 EBC 3800 g
Vienna 7 EBC 2800 g
Aroma Malt 150 EBC 1800 g
Munich Malt 20 EBC 1200 g
Cara Munich I 100 EBC 1500 g
Special B 300 EBC 1200 g
Wheat Malt 3 EBC 600 g
Flaked Wheat 3 EBC 2000 g

Humle og krydder

Hallertauer Mittelfruh 2.7 % 45 g 60 min
Perle 4.9 % 60 g 60 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

70 graders mesk i 60 minutter, hev så til 76 grader i 10 min,skyllevann 80 grader. Kok to timer.

Gjærtype

3763 Roeselare

Gjærmengde

2 pk

Informasjon om gjæring

20 grader. Deretter et år på eikefat.

Kommentarer

Bryggedag 11.10.2016
Tatt over på eikefat 16.10.2016. SG =1020-1022.

SG 22.05.2017 = ca 1008/1009

Flaket hvete meskes, sammen med ca. 10 % av malten, separat på 63 gr. i 15 min før det meskes sammen med resten av malten.

3 pk Wyeast 3763 Roeselare Blend. To måneder gammel gjær. Supplerer med ca 80 gram US-05.


[BBcode]