Klasse
13G Klassisk norsk hjemmebrygg (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg)
Ekstra ingredienser
Brygget
12. november 2014
Flasket
1. desember 2014
Alkoholstyrke
7,7%
Farve (EBC)
60
OG/FG
1071 / 1012
Bitterhet (IBU)
11,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
130,0l
Mengde ferdig øl
120,0l
Gjærbare ingredienser

Stjørdalsmalt 31 kg
Maris Otter 11 kg
Crystal malt 135 5,5 kg
Demerarasukker 2,5 kg
Mørk Sirup 2 kg

Humle og krydder

Williamette 17% 25g 60 min
Hersbrucker 2,8% 90g 5 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Gradvis stegmesk fra 60 til 68 grader, deretter 68 grader i 60 min

Gjærtype

1318 London ale III

Gjærmengde

3 liter starter 3 pk

Informasjon om gjæring

18 dager gjæring på 18 grader
Deretter flaskemodnet på 20 grader i 10 dager

Kommentarer

Malter er maltet av bryggeren på lokalt korn


[BBcode]