Klasse
3D Eisbock
Brygget
5. februar 2017
Flasket
25. oktober 2017
Alkoholstyrke
10,0%
Farve (EBC)
61
OG/FG
1080 / 1020
Bitterhet (IBU)
27,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
55,0l
Mengde ferdig øl
36,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 3 EBC 5000 g
Munich Malt 15 EBC 15000 g
Cara Munich I 120 EBC 2500 g
Chocolate Wheat 1000 EBC 500 g

Humle og krydder

Perle 4.9 % 125 g 60 min
Hallertauer Mittelfruh 2.7 % 30 g 30 min
Hallertauer Mittelfruh 2.7 % 45 g 30 min
Saaz 2.9 % 50 g 10 min

Andre ingredienser

1 ts gjærnæring og 2 ts Irish Moss.

Meskeinformasjon

Trippel dekoksjon , ca. 40 - 50 - 66 i hovemeskekaret. Mashout og skyllevann 78 grader. Mesk de to første uttakene i 20 min på 63 og 65 Siste dekoksjon kokes 5-10 min. De to første 25-30 min.

Tar ut ca 1/3 som varmes opp og meskes separat på 63/65 grader i 30 min., og deretter kokes 15 min. før det blandes tilbake i hovedmeskekaret for å heve temp til neste steg.

Gjærtype

WLP833

Gjærmengde

Vasket gjær fra 50 l

Informasjon om gjæring

8 grader 28 dager + en uke i romtemperatur.

Pitch på 14-15 grader. 2 minutter med ren oksygen.

Kommentarer

Vasket gjær fra en trad. norsk juleøl. Brukte alt. Gjæret på 8,5 grader i fire uker.

Ca 50 liter øl ble ved frysing redusert til 35-38 liter Eisbock.


[BBcode]