Pilsner Malt 3 EBC 5000 g
Munich Malt 15 EBC 15000 g
Cara Munich I 120 EBC 2500 g
Chocolate Wheat 1000 EBC 500 g
Perle 4.9 % 125 g 60 min
Hallertauer Mittelfruh 2.7 % 30 g 30 min
Hallertauer Mittelfruh 2.7 % 45 g 30 min
Saaz 2.9 % 50 g 10 min
1 ts gjærnæring og 2 ts Irish Moss.
Trippel dekoksjon , ca. 40 - 50 - 66 i hovemeskekaret. Mashout og skyllevann 78 grader. Mesk de to første uttakene i 20 min på 63 og 65 Siste dekoksjon kokes 5-10 min. De to første 25-30 min.
Tar ut ca 1/3 som varmes opp og meskes separat på 63/65 grader i 30 min., og deretter kokes 15 min. før det blandes tilbake i hovedmeskekaret for å heve temp til neste steg.
WLP833
Vasket gjær fra 50 l
8 grader 28 dager + en uke i romtemperatur.
Pitch på 14-15 grader. 2 minutter med ren oksygen.
Vasket gjær fra en trad. norsk juleøl. Brukte alt. Gjæret på 8,5 grader i fire uker.
Ca 50 liter øl ble ved frysing redusert til 35-38 liter Eisbock.