Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
19. januar 2013
Flasket
10. februar 2013
Alkoholstyrke
8,9%
Farve (EBC)
70
OG/FG
1076 / 1008
Bitterhet (IBU)
27,9 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

7 kg Pilsner Malt
1 kg Special-B Malt
500 g Torrified hvete
500 g Biscuit Malt
500 g sukker (tilsatt ved -20 min. kok)
500 g mørk kandis sukker (tilsatt ved -20 min. kok)

Humle og krydder

25 g Styrian Goldings 5,4% -60 min.
5 g Northern Brewer 8.5% -60 min.
20 g Styrian Goldings 5,4% - 30 min.
20 g Hallertauer Mittlefrüh 4% - 30 min.
20 g Hallertauer Mittlefrüh 4% -5 min.
10 g Korianderfrø, knust -5 min.

Andre ingredienser

2 tsk. gjærnæring
1 tsk Irish Moss (-15 min)

Meskeinformasjon

Maxi-BIAB
Enkel infusjonsmesking, tilsatt 24 liter vann, mesking ved 65 grader i én time.
Batch-skylling med 13 liter vann @ 75 grader.

Gjærtype

Wyeast 3787

Gjærmengde

Gjærkake fra elgr^3

Informasjon om gjæring

Pitchet på gjærkake fra elgr^3, belgisk tripel etter at denne var stukket om til sekundærgjæringskar etter 8 dagers gjæring.
Startet gjæring ved 25 grader, sank deretter til 20 grader.
Gjæret i 22 dager.

Kommentarer


[BBcode]