5 kg Pilsner malt
230 g Melanoiden malt
100 g hvete malt
Kok i 90 minutter!
20 g Northern Brewer (60 min)
50 g Saaz (25 min)
50 g Saaz (8 min)
1,3 tablet Whirlfloc
1,3 tsp Gjærnæring
20 g PH Stabilizer
6 g kalsiumklorid
3 g Kalsiumsulfat (Gypsum)
3,5 ml Biofine Clear A3
1 plate gelatin sammen med sukkerlake
Brygget med BB30:
30 minutter på 65 grader, 30 minutter på 68,5 grader, 20 minutter på 72 grader, utvasking på ca. 77 grader.
WYeast 2001 Urquell
2 pakker
Laget 3 liter starter.
Gjæret på 8/9 grader i uke 1, 9/10 grader uke 2, 10/11 grader uke 3, 2 dager på 14/5 grader, 2 dager cold crash, så flasking.
Har lagt på 0,2-0,3% ekstra på alkoholprosenten pga karbonering med sukkerlake.