Klasse
1C Tsjekkisk pilsner
Brygget
9. desember 2014
Flasket
7. januar 2015
Alkoholstyrke
4,7%
Farve (EBC)
8,5
OG/FG
1,050 / 1,016
Bitterhet (IBU)
37,5 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
26,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

5 kg Pilsner malt
230 g Melanoiden malt
100 g hvete malt

Humle og krydder

Kok i 90 minutter!
20 g Northern Brewer (60 min)
50 g Saaz (25 min)
50 g Saaz (8 min)

Andre ingredienser

1,3 tablet Whirlfloc
1,3 tsp Gjærnæring
20 g PH Stabilizer
6 g kalsiumklorid
3 g Kalsiumsulfat (Gypsum)
3,5 ml Biofine Clear A3
1 plate gelatin sammen med sukkerlake

Meskeinformasjon

Brygget med BB30:
30 minutter på 65 grader, 30 minutter på 68,5 grader, 20 minutter på 72 grader, utvasking på ca. 77 grader.

Gjærtype

WYeast 2001 Urquell

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Laget 3 liter starter.
Gjæret på 8/9 grader i uke 1, 9/10 grader uke 2, 10/11 grader uke 3, 2 dager på 14/5 grader, 2 dager cold crash, så flasking.

Kommentarer

Har lagt på 0,2-0,3% ekstra på alkoholprosenten pga karbonering med sukkerlake.


[BBcode]