Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
31. mai 2014
Flasket
12. juni 2014
Alkoholstyrke
8,7%
Farve (EBC)
40
OG/FG
90 / 24
Bitterhet (IBU)
28,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
22,5l
Gjærbare ingredienser

7.0 kg Pale Malt
1.5 kg Munich Malt MØRK
410 g Crystal Malt - 60L
320 g Munich Malt LYS
310 g Biscuit Malt
200 g Honey Malt
200 g Melanoidin
50.0 g Chocolate Malt PALE
250 g Candi Sugar, Dark (Boil 120 min)

Humle og krydder

36.0 g Northern Brewer - Boil 60 min
26.0 g Styrian Goldings - Boil 15 min

Andre ingredienser

- Salttilsetning i meskevann og spargevann
- 225 g Malto-Dextrine (Boil 5 min)
- Gjærnæring
Irish Moss

Meskeinformasjon

- 1 stegs infusion i 60 min ved 68C
- Mashout ved 77C

Gjærtype

WLP 550

Gjærmengde

1 rør

Informasjon om gjæring

- Gjærstarter
-20 - 22C i 13 dager før tapping

Kommentarer


[BBcode]