Klasse
13D Andre røykøl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser
Stjørdalsmalt
Brygget
9. desember 2016
Flasket
27. oktober 2017
Alkoholstyrke
6,5%
Farve (EBC)
20
OG/FG
1,069 / 1,020
Bitterhet (IBU)
20,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
18,5l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

2kg pilsnermalt
2kg münchenermalt
2kg stjørdalsmalt

Humle og krydder

Hallertau blanc
12g, 120min
38g, 20 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Munchener dekoktert kvelden i forveien (for å spare tid på bryggedagen) med 4l vann. Varmet opp til 70C, holdt i 15 min. Kokte opp, holdt kok i 30 min. Kjølt ned.
Mesket på 67C i 60 min, 72C i 5 min, 78C i 5 min med 21l vann + dekoksjon.

Gjærtype

W34/70

Gjærmengde

4 pakker

Informasjon om gjæring

Startet gjæring på 7C. Gradvis økt til 10C. Gjæret i 6 uker.
Deretter kjølt ned til 4C over to døgn. Dernest fatet, karbonert og lagret på 4C frem til flasketapping.

Kommentarer

Brygget på Speidel Braumeister.


[BBcode]