Klasse
2A Moderne mørk lager
Brygget
20. januar 2013
Flasket
19. mars 2013
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
25
OG/FG
1058 / 1012
Bitterhet (IBU)
25,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

5 kg Premium Pilsner Malt (Weyermann)
0.4kg Caramalt (TF)
0.2kg Munich Malt (TF)
0.4kg Medium/Amber Spraymalt

Humle og krydder

20g Perle 8% (pellets) 60min
8g Amarillo 8.5% (pellets) 40min
10g Amarillo 8.5% (pellets) 5min

Andre ingredienser

KalsiumKlorid brukt for å senke pH under mesking

Meskeinformasjon

Acid Rest for å justere pH ved 35grader i 5min
Protein Rest ved 52grader 15min
Saccarification 63grader 45min
Saccarification 72grader 30min
Mash Out 77grader 10min

Gjærtype

WLP 815

Gjærmengde

2 pakker i starter på 1.65l

Informasjon om gjæring

Pitchet gjær ved 20grader
Latt stå i ca 6-7 timer ved 20grader, så satt ved 15 grader i 4-5timer.
Så satt i kjøleskap, 14 grader i gjæringsbøtte ca 8 timer seinere.
Neste morgen var temp 11grader,
og resten av første uken var temp stabil rundt 9-10grader.
Racket til secondary dag 9, gravity målt til 1015.
Diacetyl-rest i 2 dager ved 15-16grader.
Så satt til lagering ved 4-5grader frem til bottling.
Første uken ble temp senket ca 3 grader / dag.
FG nådd ca 2 uker inn i lagering - periode.

Kommentarer

Et greit forsøk på en moderne lagerøl, men skulle brukt mere humle.


[BBcode]