5 kg Premium Pilsner Malt (Weyermann)
0.4kg Caramalt (TF)
0.2kg Munich Malt (TF)
0.4kg Medium/Amber Spraymalt
20g Perle 8% (pellets) 60min
8g Amarillo 8.5% (pellets) 40min
10g Amarillo 8.5% (pellets) 5min
KalsiumKlorid brukt for å senke pH under mesking
Acid Rest for å justere pH ved 35grader i 5min
Protein Rest ved 52grader 15min
Saccarification 63grader 45min
Saccarification 72grader 30min
Mash Out 77grader 10min
WLP 815
2 pakker i starter på 1.65l
Pitchet gjær ved 20grader
Latt stå i ca 6-7 timer ved 20grader, så satt ved 15 grader i 4-5timer.
Så satt i kjøleskap, 14 grader i gjæringsbøtte ca 8 timer seinere.
Neste morgen var temp 11grader,
og resten av første uken var temp stabil rundt 9-10grader.
Racket til secondary dag 9, gravity målt til 1015.
Diacetyl-rest i 2 dager ved 15-16grader.
Så satt til lagering ved 4-5grader frem til bottling.
Første uken ble temp senket ca 3 grader / dag.
FG nådd ca 2 uker inn i lagering - periode.
Et greit forsøk på en moderne lagerøl, men skulle brukt mere humle.