Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser
Eikechips
Brygget
20. august 2016
Flasket
3. september 2016
Alkoholstyrke
8,1%
Farve (EBC)
52
OG/FG
1078 / 1016
Bitterhet (IBU)
25,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
77,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

Munich 1: 12000 gr.
Pilsner: 2500 gr.
Melanoidin: 2500 gr.
Rug: 2500 gr.
Crystalrug: 800 gr.
Bisquit: 750 gr.
Aromic: 750 gr.
Pale choko: 480 gr.
Spesial roast: 480 gr.
Spesial B: 480 gr.
Peated: 240 gr.

Humle og krydder

50 gr. Chinook 12% pellets 60 min.
60 gr.Cascade 7,1 % pellets 5 min.
60 gr. Celia 3,9 % pellets 0 min.
50 gr. Columbus 16,5 % pellets 0 min.

Andre ingredienser

Kokt 100 gr. eikechips I 2 dl. vann ,
avkjølt og tilsatt gjæringkar siste 7 dager.

Meskeinformasjon

64 C. 90 min.
78 C. 15 min.

Gjærtype

WLP 530

Gjærmengde

3 pkk. 3 l. starter

Informasjon om gjæring

14 dager 23 C.

Kommentarer

Koketid 120 min.

Tilsatt 1 tabl. protafloc og 1 ts gjærnæring siste 10 min. av koketid.


[BBcode]