Klasse
9E Imperial stout
Brygget
13. juli 2010
Flasket
1. august 2010
Alkoholstyrke
10,4%
Farve (EBC)
108
OG/FG
1000 / 1021
Bitterhet (IBU)
55,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
30,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

4200 gram Palemalt
2300 gram Munichmalt
600 gram Aromamalt
300 gram Roasted Barley
200 gram Blackmalt
250 gram Chocolatemalt
1000 gram Flaked oats
1000 gram Dry wheat extract

Humle og krydder

80 gram East Kent Golding hel blomst 4,8%, 60 minutter
80 gram Fuggle hel blomst 4,2%, 60 minutter
20 gram East Kent Golding hel blomst 4,8%, 5 minutter

Andre ingredienser

Irish Moss 10 minutter før kokeslutt.
90 gram espresso kaffebønner malt og tilsatt 1 liter kokt og avkjølt vann 3 dager før flasking. Oppbevart i kjøleskap frem til flasking, og tilsatt sammen med karboneringssukker.

Meskeinformasjon

90 minutter ved 65 grader

Gjærtype

Danstar Nottingham

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

17 dager ved 19 grader

Kommentarer


[BBcode]