Klasse
4I Amerikansk amber
Brygget
10. februar 2016
Flasket
27. februar 2016
Alkoholstyrke
5,2%
Farve (EBC)
28,9
OG/FG
1056 / 1016
Bitterhet (IBU)
25,01 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
45,0l
Gjærbare ingredienser

4,5 kg best malz pale malt
4,5 kg tf maris otter pale malt
1.2 kg cara crystal 120 ebc
0.5 kg caramalt 30 ebc
0.3 kg dark crystal 300 ebc
60 gram chocolate malt 1175 ebc

Humle og krydder

19 g perle i 60 min.
25 g chinook i 15 min
35 g simcoe blome i 10 min
15 g nelson sauvin i 0 min
15 g horizon i 0 min

Tørrhumle tilsatt etter 7 dager gjering:
10 gram simcoe blome
20 gram athanum

Andre ingredienser

Ingen

Meskeinformasjon

Mesket ved 65 °c i 60 min, der vi rørte rundt i vørteren med gjevne mellomrom. Hadde sirkulasjonspumpe på kontinuerlig under hele meskeprosessen. Brukte så 15 min. På å øke temperatur fra 65 - 75 °C.

Gjærtype

white labs wlp 001

Gjærmengde

35 ml

Informasjon om gjæring

Gjæret i 14 dager ved 18-20 °c.

Kommentarer

En amberale brygget på ved åpningen til Stad skipstunell


[BBcode]