4,7 kg Pilsnermalt Heidelberg, ekstra lys 3,0 EBC (75,8%)
0,5 kg Hvetemalt Bestmaltz 5,0 EBC (8,1%)
0,5 kg munich malt 15 EBC (8,1%)
0,3 kg caramalt Thomas Fawcet 30 EBC (4,8%)
0,2 kg sukker (3,2%)
13g East Kent Goldings 6% @60 7,1 IBU
13g Fuggles 5% @60 5,9 IBU
20g EKG 6% @15 5,4 IBU
20g Fuggles 5% @15 4,5 IBU
30g Cascade 7% @2 1,6 IBU
30g EKG 6% @2 1,4 IBU
30g Fuggles 5% @2 1,2 IBU
6g CaSO4 og 2,5g CaCl2 i vann.
0,5 Protafloc @ 15 min
0,5 ts GjærNering @ 15 min
8 dråper Brewers Clarex ved gjær pitching
Mashin på 60 grader.
40 min på 64 grader.
20 min på 73 grader
mash out 5 min på 78 grader.
WLP566
275 milliarder
Gjerstarter på 1,5 liter. 150 g med dme samt 0,5 teskje med gjærnæring. Gjærstarteren var lager 11. februar
1,5 døgn på magnetrører før satte kaldt.
1 rør WLP566 med best før 19.04.2015.
Karbonert med sukkerlake. 6,5g sukker per liter vørter til flasking blandet ut i 3dl kokt vann. sukkerlaken ble lagt til ved omstikk "tappe" kar.