Klasse
13B Krydret øl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser
Ja
Brygget
22. mai 2017
Flasket
3. november 2017
Alkoholstyrke
7,6%
Farve (EBC)
47
OG/FG
1,069 / 1,009
Bitterhet (IBU)
14,4 (O)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

5.5kg Maris Otter Pale malt
0.5kg Cara Ruby (ebc 50)
0.3kg Chocolate malt (ebc 1100-1250)

Humle og krydder

East Kent Golding 6.8%
10g nellikspiker
Skall av 10 appelsiner
100g dadler

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

10min - 35°c
10min - 52°c
60min - 66°c
15min - 75°c
Skyllevann 78°c

Gjærtype

Safelager w34/70

Gjærmengde

22g

Informasjon om gjæring

13°-15°C I primærgjæringen (første fire dager) stabil på ca 14 grader etter dette. Sto i kjelleren i en og en halv måned før overføring til fat.

Kommentarer


[BBcode]