Klasse
3B Bock
Brygget
2. mars 2016
Flasket
20. mars 2016
Alkoholstyrke
6,4%
Farve (EBC)
35
OG/FG
1,072 / 1,023
Bitterhet (IBU)
30,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
28,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

Munich Malt 15 EBC 4150g
Pilsner Malt 3 EBC 3050g
Munich Malt 25 EBC 750g
Cara Crystal 120 EBC 350g
Cara Crystal 275 EBC 350g
Biscuit Malt 55 EBC 350g

Humle og krydder

Perle 6.4% 60g 60 min
Tettnanger 3.8 % 20g 15 min
Tettnanger 3.8% 20 g 2 min

Andre ingredienser

CaCO3: 5g
CaSO4 *2H2O: 1g
CaCl2*2H2O: 4g
MgSO4 *7H2O: 2
NaHCO3: 1g
NaCl: 4g

Meskeinformasjon

68°C 60min
78°C 5min

Justering i meskevann:
CaCO3: 5g
CaSO4 *2H2O: 1g
CaCl2*2H2O: 4g
MgSO4 *7H2O: 2
NaHCO3: 1g
NaCl: 4g

Gjærtype

WLP833

Gjærmengde

2 liter starter

Informasjon om gjæring

7 dager ved 10°C
Økning til 20°C over 5 dager
6 dager ved 20°C

Kommentarer

Denne faller vel inn under "Juleøl uten tilsetninger" ettersom OG er over 1.070 og fri for tilsetninger. Jeg vet ikke om jeg valgte riktig hovedkategori, men den er basert på 3B.


[BBcode]