Klasse
4I Amerikansk amber
Brygget
4. februar 2017
Flasket
18. februar 2017
Alkoholstyrke
6,1%
Farve (EBC)
23
OG/FG
1,062 / 1,012
Bitterhet (IBU)
53,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
63,0l
Mengde ferdig øl
51,0l
Gjærbare ingredienser

11,5 kilo Maris Otter Pale malt
1 kilo Crystal malt
0,75 kilo Pale Crystal malt
0,75 kilo Carapils
0,25 kilo Melanoidin malt
40 gram Carafa special 3
300 gram sukker til flaskekarbonering

Humle og krydder

100 gram Magnum (10,2%) 60 minutter
90 gram Centennial (11,1%) 5 minutter
90 gram Amarillo (6,8%) 5 minutter
90 gram Centennial (11,1%) 10 dager tørrhumling
90 gram Amarillo (6,8%) 10 dager tørrhumling

Andre ingredienser

22 gram Gypsum i mesk + 10 gram i skyllevann
11 gram kritt (CaCo3) i mesk
1 tsk Wyeast gjærnæring 15 minutter kok
1 tablett Whirlfloc 15 minutter kok

Meskeinformasjon

66 grader i 75 minutter
78 grader i 5 minutter (mashout)

Gjærtype

Safale us-05

Gjærmengde

50 gram

Informasjon om gjæring

14 dager primærgjæring, 18 grader
14 dager flaskekarbonering, 20 grader

Kommentarer


[BBcode]