Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
15. februar 2015
Flasket
3. mars 2015
Alkoholstyrke
7,1%
Farve (EBC)
15
OG/FG
1066 / 1012
Bitterhet (IBU)
77,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

6 kg Muntons Pale Malt
0,3 kg Münchener 25 EBC
0,2 kg Caraamber 71 EBC
0,1 kg Cara Gold 120 EBC

Humle og krydder

FWH: 30 g Amarillo 8,8% (kok 90 min)
15 min: 40 g Amarillo 8,8%
15 min: 40 g Simcoe 12,9%
2 min: 40 g Amarillo 8,8%
2 min: 40 g Simcoe 12,9%
7 dager etter pitch:
tørrhumle: 20 g Amarillo 8,8%
tørrhumle: 20 g Simcoe 12,9%
10 dager etter pitch:
tørrhumle: 20 g Amarillo 8,8%
tørrhumle: 20 g Simcoe 12,9%

Andre ingredienser

Vannjustert med gips, kalk og natron.
Tilsatt 0,5 tablett Protafloc og 0,5 ts gjærnæring 15 min. før kokeslutt

Meskeinformasjon

19 liter vann til innmesk.
63 C i 20 min.
71 C i 20 min.
77 C i 5 min.
Skylt med 18 L vann. Tappet av 32,5 L.

Gjærtype

US-05

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Tilsatt ca. 1 L O2.
Pitch ved 18 C. Rampes opp til 19 C over 3 dager. Holdes så på 19 C i 4 dager før den rampes opp til 20 C over 2 dager. Gjæres ut på 20 C i 5 dager før cold crash.

Kommentarer


[BBcode]