Klasse
8C Oatmeal stout
Brygget
29. desember 2017
Flasket
20. januar 2018
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
71
OG/FG
1,060 / 1,014
Bitterhet (IBU)
39,9 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
55,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

6,0 kg Pale ale malt
2,2 Kg Havre
2,0 Kg Vienna Malt - Karamell
1,4 Kg Sukker
730 G Brunt sukker
500 G Biscuit malt
500 G Ireks Crystal Rosewood
400 G Crystal 60L
300 G Carafa III
250 G Carafa II
250 G Carafa

Humle og krydder

40 G Columbus - First Wort
50 G EKG - 30 Min
50 G EKG - 15 Min

Andre ingredienser

Mesk:
7,0 g Calcium Chloride
3,0 g Calcium Sulfate
6 ml Lactic acid 80%

Skyllevann
4,7 g Calcium Chloride
2,0 g Calcium Sulfate

Whirlfoc tablett 15 min
2 g yeast nutrient 1 min

Meskeinformasjon

40°C - 20 minutter
67°C - 60 minutter
77°C - 10 minutter

Gjærtype

WLP013

Gjærmengde

3 Liter starter

Informasjon om gjæring

Pitches på 17°C og la den stige til 20°C

Kommentarer

Mørk Malt (ristet malt) meskes/ steapes separat og tilsettes ved kokeslutt.

Vannjustering av mesk baseres kun på de ikke ristede maltene


[BBcode]