Klasse
9E Imperial stout
Brygget
20. juni 2012
Flasket
8. juli 2012
Alkoholstyrke
7,5%
Farve (EBC)
89,7
OG/FG
1073 / 1011
Bitterhet (IBU)
29,2 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,5l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

500 gram Chocolate Malt (689.5 EBC)
1100 gram Caramel/Crystal Malt (236.4 EBC)
1700 gram Brown Malt (180 EBC)
1700 gram Munich Malt (15 EBC)
1700 Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC)
3400 Vienna Malt (6.9 EBC)

Humle og krydder

10 gram Perle (9.2%) @ Boil 45 minutter
11 gram East Kent Goldings (4.8%) @ boil 0 minutter
16 gram Northern Brewer (8.5%) @ boil 60 minutter
17 gram Perle (9.2%) @ boil 60 minutter

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Mash In Add 20,50 l of water at 73,1 C 66,0 C 90 min
Fly sparge with 16,50 l water at 75,6 C
Boil

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Gjæret i 16 dager på 20 grader i mørkt rom.

Kommentarer


[BBcode]