Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Laktose
Brygget
24. januar 2016
Flasket
20. februar 2016
Alkoholstyrke
9,6%
Farve (EBC)
90
OG/FG
1,090 / 1,020
Bitterhet (IBU)
69,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
45,0l
Mengde ferdig øl
40,0l
Gjærbare ingredienser

22kg pale malt
0,8kg crystal 120L
0,6kg patentmalt
0,6kg sjokolademalt
0,6kg røstet bygg
0,5kg flaket rug
0,5kg flaket hvete

Humle og krydder

150gr simcoe 60min
50gr aurora 15min
50gr aurora 5min

Andre ingredienser

0,5kg melkesukker

Meskeinformasjon

60min på 64c
Utmesk 10min på 75c

Gjærtype

Sigurd Gjærnes Kveik

Gjærmengde

1,5l starter

Informasjon om gjæring

Gjæret på 22 grader.

Kommentarer

Laget dobbel batch, altså oppskriften ganget med 2.


[BBcode]