Klasse
10B Lys sterk belgisk ale
Brygget
7. mars 2015
Flasket
4. april 2015
Alkoholstyrke
6,9%
Farve (EBC)
21
OG/FG
1,066 / 1,014
Bitterhet (IBU)
22,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
30,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

4,3 kg Maris Otter Pale Malt 5 EBC
400 g Caramel Crystal Malt 120 EBC
400 g Caramel Malt Lys 30 EBC
400 g Hvete Malt 5 EBC
200 g Victory Malt 55 EBC
400 g Lys ekstrakt 5 EBC
200 g Bordsukker 5 EBC

Humle og krydder

40 g East Kent Goldings pellets 4,29% AA (60 min)
20 g Hallertauer Mittlefure pellets 1,57% AA (15 min)

Andre ingredienser

1 teskje Irish Moss (15 min)
1 dråpe Defoamer (60 min)

Meskeinformasjon

Koke opp 20L vann til 72 grader
Meske i 20L i 75 min på 66-68 grader
Koke opp 10L vann til 75 grader
Meske i 10L i 20 min på 70-72 grader

Gjærtype

WLP530 Abbey Ale

Gjærmengde

2 rør

Informasjon om gjæring

Gjæret 2 uker på gjæringskar i 15-18 grader

Kommentarer


[BBcode]