Klasse
5D Altbier
Brygget
30. september 2015
Flasket
7. oktober 2015
Alkoholstyrke
4,26%
Farve (EBC)
45
OG/FG
1,046 / 1,012
Bitterhet (IBU)
35,0 ()
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

2,63 kg Münchner Malt
1,23 kg Wiener
260 g Melanoidin
260 g Cara munich
44 g Carafa typ2

Humle og krydder

33 g Spalter Select med 2,8% Alpha
81 g Tettnanger med 2,3% Alpha
7 g Magnum med 13% Alpha

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

60 grad: Innmesking/ mesker inn med kun Münchner og Wiener Malt
57 grad: 10 min.
63 grad: 35 min. Etter 63 grad hadde jeg opp i Melanoidin, Caramunich og Carafa typ2.
72 grad: 20 min.
78 grad: Avmesking

Gjærtype

WLP 036 Düsseldorfer

Gjærmengde

1 Flaske

Informasjon om gjæring

Hovedgjæring: 6 dager på 15 grader.
Tapper over på flaske med 5 gram sukker per liter.
Lagring:
3 dager på 20 grader.
5 uke på 4 grader.

Kommentarer


[BBcode]