7kg pale ale malt
2,8 kg pilsner malt
1,5 kg Cara Munich T1
0,2 kg Special B
0,2 kg Aromatic malt
0,2 kg Biscuit malt
0,1 kg Sjokolate malt
0,5 kg hjemmelaget candy sirup (amber)
0,35 kg mørk candy sirup
60g Goldings (4,3 %) kokte i 60min
Mesket i to runder på Speidel:
1: 6 kg Pale Ale Malt
63 grader i 50min
67 grader i 15min
Skyldte med 8 l på 75 grader
2:Resten av maltet
60 grader i 20 min
68 grader i 40 min
78 grader i 5 min
Skyldte med 8 l på 74 grader
Wyeast1762 og WLP500
120ml
Lagde gjærstarter basert på tidligere øl med 2x wyeast1762 og 1x wlp500. Gjærstarter med ca. (2. generasjon), 170 g dme og 1,7 l vann
Tilsatte de 350 grammene med mørk candy sirup etter 10 dager på gjæringskarret.
Tilsatte mer gjær dagen før flasking