Klasse
13B Krydret øl (basistype 8A Dry stout)
Ekstra ingredienser
Stjerneanis
Brygget
27. november 2012
Flasket
28. februar 2013
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
48
OG/FG
1052 / 1010
Bitterhet (IBU)
289,0 (O)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
52,0l
Mengde ferdig øl
49,0l
Gjærbare ingredienser

10 kg Pale Malt
0.75 Havregryn
0.9 kg Caramell/Chrystall
0.4 kg Chocolate malt
0.1 kg Black Barley
0.3 kg Amber Dry Extract

Humle og krydder

45 gr Perle alpha 6.8 kok 90 min
25 gr Perle alpha 6.8 kok 60 min
30 gr Saaz alpha 3.9 kok 30 min
20 gr Styrian Goldings kok 10 min

Andre ingredienser

2 tabletter med klaringsmiddel tilsatt siste 15 min kok
10 gr hel stjerneanis tilsatt siste 30 min kok

Meskeinformasjon

1.Mesket i 75 min på 65 grader C
2. Mesket i 10 min på 78 grader C
Koking i 90 min med lokk halveis av

Gjærtype

Safale American US-05

Gjærmengde

2 pakker i 2 liter starter

Informasjon om gjæring

Gjæring i 5 dg på 20 grader C

Kommentarer


[BBcode]