Klasse
2D Münchener dunkel
Brygget
20. november 2016
Flasket
12. mars 2017
Alkoholstyrke
5,0%
Farve (EBC)
42
OG/FG
1051 / 1014
Bitterhet (IBU)
24,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
19,5l
Gjærbare ingredienser

3900g Weyermann Munich II
200g Melanoidin
150g Carafa special II

Humle og krydder

60min: 48,7g Hallertau Herbrucker 2,5%
60min: 20g Hallertau Mittelfruh 3,3%

Andre ingredienser

Vannjustering (brygget med RO vann):
8g CaSO4
0,5g NaCl
8g CaCl (24g 33% løsning)
8,5g NaHCO3

Klarning:
Protafloc, gelatin

Meskeinformasjon

68C mesk i 90 min. Fullt volum BIAB, ingen skylling, knept på meskepose.

Gjærtype

34/70

Gjærmengde

2 pakker, rehydr.

Informasjon om gjæring

12C gjæring, økt til 22C ved slutten av gjæring.
Lagret ved 1C

Kommentarer

All trub tatt med til gjæringsbøtte.


[BBcode]