Klasse
9E Imperial stout
Brygget
8. april 2017
Flasket
24. april 2017
Alkoholstyrke
9,0%
Farve (EBC)
79
OG/FG
1094 / 1025
Bitterhet (IBU)
85,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
19,0l
Mengde ferdig øl
16,0l
Gjærbare ingredienser

5,00 kg maris otter Pale Ale malt
0,40 kg castle malting wheat blanc
0,50 kg warminster mørk crystal, 200 ebc
0,80kg warminster Pale chocolate ebc 380-600
0,80 kg roasted barley 1300-1600 ebc
1,5 kg lys DME

Humle og krydder

62 g northern brewer (7,7%a.a) 60 min
49 g -||---------------------------- 30 min
24 g -||---------------------------- 15 min
57 g East Kent Goldings (5% a.a) 15 min
85g -||-------------------------------3 min
57 g -||------------------ tørrhumling på dag 8

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

64 grader C i 90 min
72 grader C i 15 min

Gjærtype

WLP004

Gjærmengde

2 liter slurry

Informasjon om gjæring

Vørteren tilsettes ren oksygen
Starter gjæring på 18 grader
Øker til 23 grader under stormgjæring. Deretter 21 grader frem til tapping

Kommentarer

Primes med114 gram sukker som sukkerlake, tappes til flasker og lagres i 21 grader i to uker og deretter ca 12 grader.


[BBcode]