Klasse
13C Trelagret øl (basistype 3C Doppelbock)
Ekstra ingredienser
Eikechips
Brygget
7. april 2014
Flasket
16. mai 2014
Alkoholstyrke
9,2%
Farve (EBC)
42
OG/FG
1095 / 1025
Bitterhet (IBU)
39,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

3600 g munich malt 25 ebc
2600 g vienna malt
1800 g pilsmalt
1050 g caramunich 120 ebc

Humle og krydder

15 g Magnum pellets 14.6% alpha 60 min
20 g Magnum pellets 14.6% 30 min

Andre ingredienser

Litt natron, kaliumklorid og kalsiumsulfat i mesken.
Gjærnæring og irish moss.

7.5 liter tilsatt 15 g kokte eikechips etter 1 måned.

Meskeinformasjon

Dobbelmesk:
53 mash in
53 10 min
66 75 min
72 10 min
78 5 min
Skyller med 8-10 l
x2

Gjærtype

WY2124

Gjærmengde

Slurry

Informasjon om gjæring

1 måned 10 grader.
1 uke romtemp 19 grader.
7.5 l i 1 uke med 15 g eikechips.

Kommentarer

Kokt i 2 timer, kokt inn noe i liten gryte.
7.5 l av 18 l tilsatt eik.
Til slutt 7 l, karbonert med 45 g sukker.


[BBcode]