Klasse
5A Engelsk brown ale
Brygget
12. april 2016
Flasket
26. april 2016
Alkoholstyrke
7,1%
Farve (EBC)
47
OG/FG
1074 / 1020
Bitterhet (IBU)
54,0 (N)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
56,0l
Mengde ferdig øl
37,0l
Gjærbare ingredienser

10500 gr Maris Otter
700 gr Crystal malt
1200 gr Amber malt
100 gr Chocolate malt

Humle og krydder

Bramling Cross 200g

Andre ingredienser

Muscovadosukker 500g 2 min før kokeslutt

Meskeinformasjon

20 min. ved 62°C
20 min. ved 67°C
20 min. ved 71°C
10 min. ved 76°C

Gjærtype

Nottingham

Gjærmengde

6pk

Informasjon om gjæring

18-19 grader i 14 dager.

Kommentarer

I tillegg var også Stein Gunnes med som brygger.

Vi skilte ut 16 liter i to kjeler som kokte ned med fordamping utenom kokekaret og overførte dette til bryggekjelen rett før humleprogrammet startet.


[BBcode]