Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
18. januar 2018
Flasket
1. februar 2018
Alkoholstyrke
7,1%
Farve (EBC)
18
OG/FG
1,069 / 1,014
Bitterhet (IBU)
89,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
62,0l
Mengde ferdig øl
52,0l
Gjærbare ingredienser

15 kilo Maris Otter palemalt
0,7 kilo Crystalmalt
0,5 kilo Hvetemalt
340 gram sukker til flaskekarbonering

Humle og krydder

60 minutter kok: 115 gram Chinook (12%)
15 minutter kok: 60 gram Amarillo (8,8%), 60 gram Citra (12,2%), 30 gram Nelson Sauvin (10,8%)
5 minutter kok: 60 gram Amarillo (8,8%), 60 gram Citra (12,2%), 30 gram Nelson Sauvin (10,8%)
Tørrhumling 7 dager: 60 gram Amarillo (8,8%), 60 gram Citra (12,2%), 30 gram Nelson Sauvin (10,8%)

Andre ingredienser

Mineraler i mesk: 22 gram Kalsiumsulfat, 5,5 gram Natron, 5,5 gram CaCo3 (kritt)

Mineraler i skyllevann: 5,2 gram Kalsiumsulfat

10 minutter kok: 1 ts Wyeast gjærnæring og 1 tablett Whirlfloc

Meskeinformasjon

Mesket i 90 minutter på 67 grader. 5 minutter mashout på 77 grader. Kontinuerlig skylling.

Gjærtype

WLP 001

Gjærmengde

2 pakker + starter

Informasjon om gjæring

18 grader i 7 dager
20 grader i 7 dager
20 grader i 14 dager, ettergjæring på flasker

Kommentarer


[BBcode]