Klasse
1D Tysk pilsener
Brygget
10. desember 2017
Flasket
31. desember 2017
Alkoholstyrke
5,1%
Farve (EBC)
8
OG/FG
1,049 / 1,010
Bitterhet (IBU)
40,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

4,7 kg pilsnermalt, 120 g melanoidinmalt, 100 g wienermalt, 100 g hvetemalt.

Humle og krydder

22 g Magnum 60 min, 10 g Mittelfrüh 30 min, 15 g Mittelfrüh 15 min, 20 g Mittelfrüh 1 min.

Andre ingredienser

Protafloc, Brewer's Clarex, gelatin

Meskeinformasjon

Innmesk på 50 grader, 63 grader i 70 min, 78 grader i 5 min

Gjærtype

WLP830

Gjærmengde

Store mengder

Informasjon om gjæring

Tilsatt O2 og pitchet på 7 grader, satt til gjæring på 8 grader. Justert gradvis opp mot 16 grader etter 2/3 utgjæring.

Kommentarer

Bryggevann justert med melkesyre til pH 5,2. 1:2 klorid-sulfat-ratio


[BBcode]