11,5 kg Tysk Pilsmalt
300 g Munich Malt (15 EBC)
70 g Northern Brewer @ 60 min
40 Hellertauer Hersbrucker @ 15 min
40 g Saaz @ 15 min
60 g Saaz @ 0 min
8 g Kalsium Klorid
1 Protaflock tablett
1 ts gjærnæring
@0 min: Innmesk 45 liter vann på 66 C - etter korntilsetning skal den holde 63 C
@10 min: Decoction 12l mesk kokt i 5 min
@30 min: Tilfør decoction til hovedmesk som nå blir 67 C
@35 min: Decoction 12l mesk kokt i 10 min
@60 min: Tilfør decoction til hovedmesk som nå blir 71 C
@75 min: varm opp mesk til 76 C og hold den temperaturen i 10 min.
Skyll med 28 l vann på 78 C.
WLP920
6 rør
8 liter starter på 6 rør, satt på magnetrører 2 døgn før brygging.
Gjær pitchet på 10 C.
Gjæret 4 uker på 10 C.
Tappet på fat og satt på 23 C i 2 døgn.
Lagret i fat på 4 C i 2 mnd og tappet på flaske med videre lagring på 9 C.