Klasse
6C Imperial IPA
Brygget
29. desember 2013
Flasket
18. januar 2014
Alkoholstyrke
7,9%
Farve (EBC)
24
OG/FG
1079 / 1019
Bitterhet (IBU)
85,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
42,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 8000 g
Munich Malt 20 EBC 15 EBC 2000 g
Melanoidin Malt 69 EBC 400 g
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 4000 g
Crystal Malt 135 135 EBC 800 g

Humle og krydder

Columbus 16% alpha 47 g 60 minutes
Simcoe 13% alpha 23 g 60 minutes
Chinook 12.6% alpha 28 g 45 minutes
Centennial 10% alpha 44 g 30 minutes
Citra 12% alpha 70 g 15 minutes
60 gr. Amarillo (11.9 %) 10 min. 100 gr. Amarillo (11.9 %) 0 min.
80 gr. Simcoe(12 %) 0 min.
Tørrhumling i 7 dager 11.1.2014 80 gr. Citra og 140 gr. Simcoe.

Andre ingredienser

2 ts Irish Moss 10 min.
1 ts. Gjærnæring kok 10 min.
10 dråper FoamControl
PH justeres med "5,2" og Gypsum. Tre store teskjeer av hver.

Meskeinformasjon

52 grader 20 min, 67 grader 75 min og 78 grader 5 min. Reel effektivitet basert på målt SG før kok på 1072 - 53 liter ble 83 %. (Mye humlegrums ble etterlatt i Speidelen) Skyldte først med 20 l. av den varme vørteren, deretter med ca. 10 liter vann på 78 grader.

Gjærtype

WLP833/2308 Münich

Gjærmengde

store startere

Informasjon om gjæring

En bøtte ble gjæret med WLP833 og en med 2308 Münich lager. Blandet ved tørrhumling/diacetylrast.

Kommentarer

Maltblandingen var opprinnelig satt sammen til en Munchener Helles, denne ble supplert med ekstra innjøpt pale malt og krystallmalt, for sødme og farve. BRUKTE HUMLEPOSER. Tok ut 42 liter vørter ,i to spann. OG ble 1080. Trekker fra 20 % bittehet pga. humpleposene - setter IBU til 85. Kalkulatoren angir ca. 100.


[BBcode]