Klasse
5G Old ale
Brygget
26. august 2014
Flasket
9. september 2014
Alkoholstyrke
6,66%
Farve (EBC)
70
OG/FG
1066 / 1017
Bitterhet (IBU)
43,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
26,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt - 5500 g
Munich Malt 25 ebc - 500 g
Special B 350 ebc - 300 g
Pale Chocolate 600 ebc - 100 g
Carafa III - 300 g
Muscovado sugar - 400 g

Humle og krydder

Chinook 30 g - 60 min.
Northern Brewer 50 g - 30 min.
Northern Brewer 30 g - 1 min.

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

65 grader i 60 minutter.
77 grader i 5 minutter.

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

290 milliarder celle

Informasjon om gjæring

14 dager på 20 grader.
Gjærmengde beregnet utfra formelen 750 000 celler/ml/plato. Altså standard mengde for ale i følge flere kalkulatorer på internett. Gjærstarter med manuell risting.

Ettergjæring med karboneringsdrops på flaske.

Kommentarer


[BBcode]