Klasse
7B Dunkelweizen
Brygget
24. oktober 2012
Flasket
4. november 2012
Alkoholstyrke
6,3%
Farve (EBC)
0
OG/FG
1060 / 1010
Bitterhet (IBU)
27,5 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
100,0l
Mengde ferdig øl
86,0l
Gjærbare ingredienser

12 kg Pilsnermalt (Sophus Fuglesang)
10 kg Mørk hvetemalt (Heidelberg Germeny)
320 gram demerarasukker kokt i 1 liter vant for ettergjæring på flaske

Humle og krydder

50 gram Hallertau pellets 15.4% 90 minutter
50 gram Saaz pellets 3.4% 10 min

Andre ingredienser

1/2 dl kalsiumklorid ved innmesking
1 tablett Protaflac ved 10 minutter igjen av koketid

Meskeinformasjon

Direkte innmesking 67 grader og 50 - 55 liter vann
Forsukringstid 60 minutter
Deretter 76 grader vann for avrenning til 100 liter vørter i kokekar

Gjærtype

Fermentis Safbrew WB-06

Gjærmengde

1 pakke 1 liter i starter

Informasjon om gjæring

Kokt opp 1 liter vørterøl for å få ut Co2 tilsatt 2 ss maltekstrakt.
Kjølet ned til 18 grader og så pisket inn 1 pk Fermentis Safbrew WB-06 dagen før brygging.

Kommentarer

Usikker på om dette ølet er riktig klassifisert for å delta i klassen 7B Dunkelweissen


[BBcode]