Klasse
13D Andre røykøl (basistype 8D Porter)
Ekstra ingredienser
Røykmalt
Brygget
15. november 2014
Flasket
29. november 2014
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
72
OG/FG
1063 / 1020
Bitterhet (IBU)
36,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
33,0l
Mengde ferdig øl
32,0l
Gjærbare ingredienser

4,5kg Pale Malt, Maris Otter
1,6kg Røyk malt
0,52kg Caramel/Crystal 75EBC
0,52kg Caramel/Crystal 120EBC
0,52kg Munich malt 25EBC
0,40kg Chocolate malt
0,26kg Black malt 1400EBC

Humle og krydder

70g Goldings 60min
30g Wiliamette 30min
30g Wiliamette 15min
20g East Kent Goldings 0min
20g Wiliamette 0min

Andre ingredienser

4g gjærnæring
2 tabl Whirfloc

Meskeinformasjon

68 gradC i 60 min med sirkulering via varmeveksler (HERMS) ved 68grader.
Utmesk 75,6 grader 10min.
utsiling 90min med tilførsel
26 liter vann 75 graderC.

Gjærtype

White Labsb WPL001

Gjærmengde

2 rør med 2.6L start

Informasjon om gjæring

19,5 grader i 2uker

Kommentarer


[BBcode]