Klasse
5A Engelsk brown ale
Brygget
12. januar 2013
Flasket
26. januar 2013
Alkoholstyrke
4,8%
Farve (EBC)
26,6
OG/FG
1050 / 1013
Bitterhet (IBU)
27,3 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
110,0l
Mengde ferdig øl
100,0l
Gjærbare ingredienser

19 kg Maris Otter
1,5kg biscuit malt 45ebc
1,2kg crystal 75 ebc
0,5kg special b 300 ebc
0,15kg chocolate malt 1000 ebc

Humle og krydder

120g Fuggles 4,2% first wort 90 min
105g East kent goldings 6,1% 20 min
30g Fuggles 4,2% 5 min
30g East kent goldings 6,1% 5 min

Andre ingredienser

calcium chloride 2g pr 10 liter i alt vann
Gypsum, 1g pr 10 liter i alt vann
Irish moss
Gjærnæring (servomyces og wln1000)

Meskeinformasjon

67 grader i 60 minutter

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

Slurry, 4 dl

Informasjon om gjæring

19 grader i 2 uker og heving av temperaturen til 21 grader når stormgjæringen var over

Kommentarer


[BBcode]