8300g Mørk Munichmalt 25EBC
1000g Pilsnermalt 3EBC
1070g Chrystalmalt 120EBC
380g Caramelmalt 90EBC
50g Sjokolademalt 900EBC
Ca 90g farin til priming
46g Saaz 3,6% 60min
22g East Kent Goldings 4% 60min
8g Hallertau Mittelfruh 4,13% 30min
24g Hallertau Mittelfruh 2,28% 30min
1 tablett Protafloc 15min
Dekoksjonsmesk 30 liter
52C 20min.
Tok ut ca 35% av mesken, opp til 72C, vente 15min, opp til koking, koke 15min. Tilbake i hovedmesk (Tok ca 45min).
68C 40min (Gikk litt over med dekoksjonen, måtte tilføre ca 2L kaldtvann).
Skylling med 13,5L 70C 15min.
White Labs WLP833
Ett rør, bygget opp i to omganger til 2 liter starter
Gjæret i primærspann 36 dager ved 10-11C.
Lagret ved 5-8C 3mnd