Klasse
3C Doppelbock
Brygget
10. november 2012
Flasket
16. desember 2012
Alkoholstyrke
7,2%
Farve (EBC)
48
OG/FG
1077 / 1022
Bitterhet (IBU)
20,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
30,0l
Mengde ferdig øl
26,0l
Gjærbare ingredienser

8300g Mørk Munichmalt 25EBC
1000g Pilsnermalt 3EBC
1070g Chrystalmalt 120EBC
380g Caramelmalt 90EBC
50g Sjokolademalt 900EBC

Ca 90g farin til priming

Humle og krydder

46g Saaz 3,6% 60min
22g East Kent Goldings 4% 60min
8g Hallertau Mittelfruh 4,13% 30min
24g Hallertau Mittelfruh 2,28% 30min

Andre ingredienser

1 tablett Protafloc 15min

Meskeinformasjon

Dekoksjonsmesk 30 liter
52C 20min.
Tok ut ca 35% av mesken, opp til 72C, vente 15min, opp til koking, koke 15min. Tilbake i hovedmesk (Tok ca 45min).
68C 40min (Gikk litt over med dekoksjonen, måtte tilføre ca 2L kaldtvann).

Skylling med 13,5L 70C 15min.

Gjærtype

White Labs WLP833

Gjærmengde

Ett rør, bygget opp i to omganger til 2 liter starter

Informasjon om gjæring

Gjæret i primærspann 36 dager ved 10-11C.
Lagret ved 5-8C 3mnd

Kommentarer


[BBcode]