Klasse
5A Engelsk brown ale
Brygget
25. januar 2014
Flasket
8. februar 2014
Alkoholstyrke
4,8%
Farve (EBC)
30
OG/FG
1,050 / 1,014
Bitterhet (IBU)
23,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
30,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

4 kg Maris Otter Pale Malt 5 EBC
400 g Crystal Malt 120 EBC
150 g Dark Crystal 275 EBC
50 g Chocolate Malt 1200 EBC

Humle og krydder

30 g Goldings pellets 5,21% AA (60 min)
20 g East Kent Goldings blomst 5,21% AA (10 min)

Andre ingredienser

1 teskje Irish Moss (5 min)
1 dråpe Defoamer (60 min)

Meskeinformasjon

Kok opp 20 liter vann til 72 grader.
La det meske i 75 minutter på ca 68 grader.
Kok opp 10 liter vann til 75 grader.
La det meske i 20 min på ca 72 grader.

Gjærtype

WLP005 British Ale

Gjærmengde

1,5L gjærstarter

Informasjon om gjæring

Gjæres i 2 uker på ca 18-20 grader

Kommentarer


[BBcode]