Klasse
2G Klassisk røykøl
Brygget
7. desember 2017
Flasket
2. januar 2018
Alkoholstyrke
7,2%
Farve (EBC)
35
OG/FG
1070 / 1015
Bitterhet (IBU)
33,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

Stjørdalsmaltn 10 EBC 3600 g
Pilsner Malt 3 EBC 11000 g
Black Malt 1220 EBC 300 g

(25 % Stjørdalsmalt fra Roar Sandodden/Alstadberger Tradisjonsbryggeri)

Humle og krydder

HopShot 61.1 % 10 g 60 min
Saaz 2.9 % 50 g 15 min
Kazbek 6.4 % 50 g 15 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Trippel dekoksjon , ca. 40 - 50 - 67 i hovemeskekaret. Mashout og skyllevann 78 grader.

Mesk de to første uttakene i 20 min på 63 og 65 Siste dekoksjon kokes 30 min. De to første 25-30 min.

Gjærtype

Gjær fra E C Dahls

Gjærmengde

3-4 l. starter

Informasjon om gjæring

9 grader i 14 dager. En uke på ca 20.

Kommentarer


[BBcode]