17.2 kg Pilsnermalt (Sophus Fuglesang)
2.1 kg hvetemalt (Bamberg?)
2.1 kg Munchenermalt (Bamberg)
2.1 kg Caramalt (Viking)
320 gr demerarasukker kokt i 1 liter vann til ettergjæring.
86 gr Chinook pellets 11% 90 minutter
112 gr Cascade pellets 6% 90 minutter
100 gr Cascade pellets 6% 30 minutter
88 gr Cascade pellets 6% 10 minutter
1/2 dl kalsium i innmesking
1 tablett Protafloc ved 10 min igjen av koketid
Direkte innmesking 67 grader, ca 55 liter vann
Forsukringstid 50 min.
Deretter 76 grader vann for avrenning til 100 liter vørter i kokekar, varighet ca 1 t 50 min.
Lagergjær fra Arendals Bryggeri
1 liter til 86 liter vørter
Gjæringstid 20 dager i 8.5 grader
Dette er egentlig en India Pale Lager og ikke en IPA. Hørte at Nøgne Ø hadde laget en slik type som var vellykket, og fikk lyst til å gjøre det samme. Håper den kan komme med i konkurransen og bli vurdert. No guts - no glory!