Klasse
3C Doppelbock
Brygget
23. april 2012
Flasket
1. oktober 2012
Alkoholstyrke
7,1%
Farve (EBC)
64
OG/FG
1082 / 1028
Bitterhet (IBU)
18,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
47,0l
Mengde ferdig øl
30,0l
Gjærbare ingredienser

5500 gram Weyermann Munich 2
5000 gram Weyermann Pilsnermalt
1800 gram Weyermann Crystalmalt
900 gram Weyermann Caramunich 2
500 gram Weyermann Melanodinmalt
300 gram Lys Chokoladamalt

Humle og krydder

60 gram Saaz 3,1% Hel 60 min.
60 gram Saaz 3,1% Hel 20 min.
60 gram Saaz 3,1% Hel 5 min.

40 gram Revet appelsinskall 10 min.
10 gram Kanel Hel 10 min.
10 gram Nelikkspiker 10 min.

Andre ingredienser

14 gram Irish moss 15 min.
1 ts Wyeast gjærnæring 10 min.

Meskeinformasjon

62 C 20 minutter.
68 C 80 minutter.
78 C 10 minutter.

Gjærtype

Wyeast 2042 Danish Lager

Gjærmengde

2 pakker 1,5 L starter

Informasjon om gjæring

28 dager 11 C
7 dager 20 C

Kommentarer

Koketid 90 minutter.


[BBcode]