Klasse
13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 11B Mørk sterk belgisk ale)
Ekstra ingredienser
Kirsebær og svisker
Brygget
18. august 2013
Flasket
19. september 2013
Alkoholstyrke
8,2%
Farve (EBC)
70
OG/FG
1,070 / 1,008
Bitterhet (IBU)
18,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
33,0l
Mengde ferdig øl
28,0l
Gjærbare ingredienser

6000 g Pilsner malt (3 EBC)
1000 g Special B (350 EBC)
1300 g kandissukker (20 min. kok)
500 g sukker (-20 min. kok)
500 g Biscuit malt (50 EBC)
500 g Torrified Wheat (5 EBC)

Humle og krydder

-60 min:
40 g Styrian Goldings (3,8 %)

-30 min:
40 g Styrian Goldings (3,8 %)

-15 min:
0,5 tsk. allehånde
0,5 tsk. svart pepper
1 stk. Whirlfloc
1 tsk. gjærnæring

-5 min:
20 g Styrian Goldings (3,8 %)

Andre ingredienser

Med i gjæringskaret i 20 dager:
1000 g kirsebær
500 g svisker

0,5 tsk. allehånde

Meskeinformasjon

Infusjonsmesking: 45 min. @ 68 grader.
Partiskylling.

Gjærtype

WLP500 WLP530 WLP540

Gjærmengde

1 rør av hver

Informasjon om gjæring

20 dager med frukt ved ca 17 grader
10 dager etter frukten var fjernet ved ca 18 grader

Kommentarer


[BBcode]