Klasse
6C Imperial IPA
Brygget
4. november 2012
Flasket
2. desember 2012
Alkoholstyrke
8,1%
Farve (EBC)
20
OG/FG
1075 / 1014
Bitterhet (IBU)
218,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

6,80 kg Pale Malt, Maris Otter
0,24 kg Dextrine Malt
0,24 kg Crystal Malt (Dark)
0,11 kg Crystal Malt (Light)
0,40 kg Dememera Sugar (tilsatt mot slutten)

Humle og krydder

30,00 g Summit [14,00 %] - Mash 90,0 min
100,00 g Summit [14,00 %] - Boil 90,0 min
25,00 g Summit [17,00 %] - Boil 45,0 min
32,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 30,0 min
78,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 1,0 min
32,00 g Citra [12,00 %] - Boil 1,0 min
30,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 14,0 Days
30,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 14,0 D
30,00 g Summit [14,00 %] - Dry Hop 14,0 Days
8,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days
8,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 5,0
8,00 g Summit [17,00 %] - Dry Hop 5,0 Days

Andre ingredienser

14,60 g Gypsum (Calcium Sulfate)
4,60 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins)
2,30 g Baking Soda (Mash 60,0 mins)
2,30 g Chalk (Mash 60,0 mins)
2,30 g Epsom Salt (MgSO4) (Mash 60,0 mins)
2,30 g Salt (Mash 60,0 mins)
0,50 g Lactic Acid (Mash 60,0 mins)

Meskeinformasjon

1st sacc 62,0 C 30 min
2nd Sacc 66,0 C 30 min
3rd sacc 72,0 C 30 min
Mash Out 77,0 C 10 min

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

1 rør i 2 liter starter

Informasjon om gjæring

Gæret på 19 grader i 14 dager

Kommentarer

Humlesatan's oppskrift er laget basert på Jan Halvor Fjeld's Humlehelvete, men med bryggernes egne humlefavoritter.


[BBcode]