Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 8000 g
Munich Malt 20 EBC 15 EBC 2000 g
Melanoidin Malt 69 EBC 400 g
Dry Light Extract 8 EBC 1300 g
Hallertauer Mittelfruh 5% alpha 58 g 60 minutes
Saaz 2.8% alpha 105 g 30 minutes
40 grader i 20 min, 60 grader i 30 min, 70 grader i 30 min. Skylte med ca 12 liter på 78 gr.
2308 Munich Lager
4 rør, 2 startere
Gjærstarter satt 15.12.2013, ca. 2 liter basert på Moss maltekstrakt. 17.12 laget starter av 3 pk gjær og 5 liter vørter (600 gr. DME). Blandet begge starterne til tot. 7 liter. Dekantert før pitching.
Måtte ta i DME etter utrolig dårlig effektivitet. PBG ble bare 1034.